Lodowa Gruszka to perry lodowe charakteryzujące się naturalnie intensywną słodyczą, lekką kwasowością i wysoką koncentracją gruszkowych aromatów i smaków. Do produkcji użyliśmy wyłącznie świeżo tłoczonego, a następnie wymrażanego soku gruszkowego, bez dodatku wody, substancji słodzących, czy dwutlenku węgla.
ODMIANY: | Dominująca: Patten. |
TECHNOLOGIA: | Lodowa Gruszka jest produkowana metodą powolnej fermentacji (od 12 do 18 miesięcy) wymrażanego soku gruszkowego. Po butelkowaniu i zamknięciu naturalnym korkiem dojrzewa ok. 3 miesięcy. Lodowa Gruszka nie jest pasteryzowana. |
ALKOHOL: | 11,5 % obj. |
Lodowa Gruszka może być podawana jako aperitif (doskonale smakuje podawana na kostkach lodu), jak również w towarzystwie pikantnych serów. Ponadto Lodowa Gruszka dobrze skomponuje się z większością deserów.
Lodowa Gruszka nadaje się do długoletniego przechowywania, nawet do kilkunastu lat. Sugerowana temperatura serwowania: 5°C.
Lodowa Gruszka dostępna jest w butelce o pojemności 0,5 l, pakowanej po 12 sztuk w kartonie.