Chmielony Sad jest cydrem aromatyzowanym chmielem Citra. Do produkcji użyliśmy świeżo tłoczonego soku jabłkowego, bez dodatku wody, substancji słodzących, czy dwutlenku węgla.
ODMIANY: | Alwa |
TECHNOLOGIA: | Cydr produkowany metodą powolnej fermentacji (ok. 3 miesięcy) w niskiej temperaturze. Następnie chmielony „na zimno” Citrą. refermentowany w butelce i dojrzewający ok. 3 miesięcy. Cydr nie jest pasteryzowany, ani filtrowany. |
ALKOHOL: | 6,0 % obj. |
OKO: | Słomkowy, delikatnie mętny. |
NOS: | Intensywne nuty chmielowe, skórka jabłka, cytrusy, pestka |
USTA: | Kwasowość świeżych jabłek zrównoważona chmielową goryczą |
Chmielony Sad jest bardzo uniwersalnym cydrem, który podobnie jak piwa można połączyć niemalże z każdym daniem, jak również bardzo dobrze sprawdza się jako aperitif.
Sugerowana temperatura serwowania: 10° – 12°C.
Chmielony Sad dostępny jest w butelce o pojemności 0,5 l, pakowanej po 20 sztuk w kartonie.