ANTONÓWKA 0,5 L

WYTRAWNY I NATURALNIE MUSUJĄCY

Antonówka jest cydrem jakościowym o wysokiej kwasowości o orzeźwiającym smaku, charakterystycznym dla odmiany Antonówka. Do produkcji użyliśmy wyłącznie świeżo tłoczonego soku jabłkowego, bez dodatku wody, substancji słodzących, czy dwutlenku węgla.

 ODMIANY:
Antonówka
 TECHNOLOGIA:
Cydr produkowany metodą powolnej fermentacji (ok. 3 miesięcy) w niskiej temperaturze. Rrefermentowany w butelce i dojrzewający ok. 6 miesięcy. Cydr nie jest pasteryzowany, ani filtrowany.
 ALKOHOL:
5,0% obj.

OPIS DEGUSTACYJNY

OKO:
Złoty kolor lekko przełamany pomarańczą.
NOS:
Orzeźwienie, brzoskwinia, morele, delikatne korzenie.
USTA:
Wytrawność, intensywna kwasowość, owoce z lekkimi korzeniami.
SERWOWANIE

Antonówka może być podawana jako aperitif, dobrze komponuje się z daniami rybnymi i owocami morza.
Sugerowana temperatura serwowania: 10° – 12°C.

NAGRODY
  • Brązowy medal – Royal Bath & West International Cider 2019, Somerset, Anglia
INFORMACJE ZAKUPOWE

Antonówka dostępna jest w butelce o pojemności 0,5 l, pakowanej po 20 sztuk w kartonie.