PREMIUM jest cydrem jakościowym, wyprodukowanym z tradycyjnych angielskich i francuskich odmian jabłek słodko-gorzkich rosnących w naszym sadzie, według tradycyjnych metod stosowanych przy produkcji win naturalnie musujących. Do produkcji użyliśmy wyłącznie świeżo tłoczonego soku jabłkowego, bez dodatku wody, substancji słodzących, czy dwutlenku węgla
ODMIANY: | Dominujące: Dabinett, Michelin, Amanda, Douce Moen, Douce Coet Ligne, Szara Reneta |
TECHNOLOGIA: | Cydr produkowany metodą powolnej fermentacji przez 6 miesięcy w niskiej temperaturze, refermentowany w butelce i dojrzewający ok. 6 miesięcy. Cydr nie jest pasteryzowany, ani filtrowany. |
ALKOHOL: | 7,5% obj. |
Cydr Premium może być podawany jako aperitif, dobrze komponuje się też z lekkimi daniami i sałatkami.
Sugerowana temperatura serwowania: 10° – 12°C.
Cydr Premium dostępny jest w butelce o pojemności 0,75 l, pakowanej po 6 sztuk w kartonie.