IMBIROWY SAD 0,330 L

WYTRAWNY I NATURALNIE MUSUJĄCY CYDR RZEMIEŚLNICZY

IMBIROWY SAD 0,330 l jest wytrawnym, półmusującym cydrem aromatyzowanym wyprodukowanym według tradycyjnych receptur ze świeżych mazowieckich jabłek, fermentowanym z dodatkiem imbiru. Do produkcji użyliśmy wyłącznie świeżo tłoczonego soku jabłkowego oraz imbiru, bez dodatku wody, substancji słodzących, czy dwutlenku węgla.

 ODMIANY:
Alwa
 TECHNOLOGIA:
Produkowany metodą powolnej fermentacji (ok. 3 miesięcy) w niskiej temperaturze. Refermentowany w butelce, dojrzewa ok. 3 miesięcy. Nie jest pasteryzowany, ani filtrowany.
 ALKOHOL:
5,8% obj.

OPIS DEGUSTACYJNY

OKO: Cytrynowo żółty.
NOS: Jabłka, delikatna nuta imbiru.
USTA: Orzeźwiające jabłko zrównoważone korzennym imbirem.

SERWOWANIE

Imbirowy Sad może być podawany jako aperitif, dobrze komponuje się z lekkimi daniami warzywnymi, drobiowymi i rybnymi.
Sugerowana temperatura serwowania: 8° – 10°C.

INFORMACJE ZAKUPOWE

Imbirowy Sad dostępny jest w butelce o pojemności 0,330 l, pakowanej po 20 sztuk w kartonie.