IMBIROWY SAD 0,330 l jest wytrawnym, półmusującym cydrem aromatyzowanym wyprodukowanym według tradycyjnych receptur ze świeżych mazowieckich jabłek, fermentowanym z dodatkiem imbiru. Do produkcji użyliśmy wyłącznie świeżo tłoczonego soku jabłkowego oraz imbiru, bez dodatku wody, substancji słodzących, czy dwutlenku węgla.
ODMIANY:
Alwa
TECHNOLOGIA:
Produkowany metodą powolnej fermentacji (ok. 3 miesięcy) w niskiej temperaturze. Refermentowany w butelce, dojrzewa ok. 3 miesięcy. Nie jest pasteryzowany, ani filtrowany.
Imbirowy Sad może być podawany jako aperitif, dobrze komponuje się z lekkimi daniami warzywnymi, drobiowymi i rybnymi. Sugerowana temperatura serwowania: 8° – 10°C.
INFORMACJE ZAKUPOWE
Imbirowy Sad dostępny jest w butelce o pojemności 0,330 l, pakowanej po 20 sztuk w kartonie.