Szara & Złota Reneta 0,330 L jest produkowana według tradycyjnych metod, stosowanych również przy produkcji musujących win gronowych. Do produkcji użyliśmy wyłącznie świeżo tłoczonego soku jabłkowego, z wyselekcjonowanych jabłek, bez dodatku wody, substancji słodzących, czy dwutlenku węgla
ODMIANY: | Szara Reneta, Złota Reneta |
TECHNOLOGIA: | Cydr produkowany metodą powolnej fermentacji (ok. 3 miesięcy) w niskiej temperaturze. Refermentowany w butelce i dojrzewający ok. 6 miesięcy. Cydr nie jest pasteryzowany, ani filtrowany. |
ALKOHOL: | 7,8% obj. |
Szara & Złota Reneta może być podawana jako aperitif, dobrze komponuje się z sałatkami, daniami rybnymi i owocami morza.
Sugerowana temperatura serwowania: 10° – 12°C.
Szara & Złota Reneta dostępna jest w butelce o pojemności 0,330 l, pakowanej po 20 sztuk w kartonie.
Dostępna jest również w butelkach 0,75l (6 szt. w kartonie) oraz kegach 30l.