CYDR ALWA 0,75 L

WYTRAWNY I NATURALNIE MUSUJĄCY

Cydr Alwa jest cydrem jakościowym produkowanym według tradycyjnych metod, stosowanych przy produkcji musujących win gronowych. Do produkcji użyliśmy wyłącznie świeżo tłoczonego soku jabłkowego, z wyselekcjonowanych jabłek, bez dodatku wody, substancji słodzących, czy dwutlenku węgla.

 ODMIANY:
Alwa 100%  – polska odmiana jabłek
 TECHNOLOGIA:
Cydr produkowany metodą bardzo powolnej fermentacji przez 6 miesięcy w niskiej temperaturze, następnie butelkowany i dojrzewający kolejne 6 miesięcy w butelce. Cydr nie jest pasteryzowany, ani filtrowany.
 ALKOHOL:
6,4 % obj.

OPIS DEGUSTACYJNY

OKO: Lekko złota nuta
NOS: Soczyste, czerwone jabłka
USTA: Delikatnie wytrawny, orzeźwiający, lekka goryczka

SERWOWANIE

Cydr Alwa może być podawany jako aperitif, dobrze komponuje się z delikatnymi daniami i sałatkami.
Sugerowana temperatura serwowania: 10° – 12°C.

INFORMACJE ZAKUPOWE

Cydr Alwa dostępny jest w butelce o pojemności 0,75 l, pakowanej po 6 sztuk w kartonie.