JAPOŃSKI SAD 0,5 L

WYTRAWNY I NATURALNIE MUSUJĄCY

Japoński Sad jest cydrem aromatyzowanym powstałym poprzez fermentację świeżego soku jabłkowego na skórkach i pestkach z pigwowca japońskiego (Chaenomeles japonica). Do produkcji użyliśmy wyłącznie soku jabłkowego oraz skórek i pestek pigwowca japońskiego, bez dodatku wody, substancji słodzących, czy dwutlenku węgla.

Odmiany:Alwa, Pinova
Technologia:Produkowany metodą powolnej fermentacji (ok. 3 miesięcy) w niskiej temperaturze. Refermentowany w butelce dojrzewa ok. 3 miesięcy. Nie jest pasteryzowany, ani filtrowany.
Alkohol:6,8% obj.

OPIS DEGUSTACYJNY

OKO: Słomkowo żółty
NOS: Jabłka, pigwowiec, owoce cytrusowe
USTA: Orzeźwiająca kwasowość jabłek połączona z aromatem pigwowca

SERWOWANIE

Japoński Sad może być podawany jako aperitif, dobrze komponuje się z sałatkami i lekkimi daniami warzywnymi.
Sugerowana temperatura serwowania: 8° – 10°C.

NAGRODY

Brązowy medal – Greater Poland Cider Cup 2022, Poznań

INFORMACJE ZAKUPOWE

Japoński Sad dostępny jest w butelce o pojemności 0,5 l, pakowanej po 20 sztuk w kartonie oraz kegach PET  30 l.