CYDR Z ODMIANY CHOPIN 0,75 L

WYTRAWNY I NATURALNIE MUSUJĄCY CYDR RZEMIEŚLNICZY

Cydr z odmiany Chopin jest cydrem jakościowym o wysokiej kwasowości i orzeźwiającym smaku. Do produkcji użyliśmy świeżo tłoczonego soku jabłkowego z wyselekcjonowanych jabłek uprawianych w naszym sadzie, bez dodatku wody, substancji słodzących, czy dwutlenku węgla.

 ODMIANY:
Chopin 100% – nowa polska odmiana jabłek
 TECHNOLOGIA:
Cydr produkowany metodą bardzo powolnej fermentacji przez 6 miesięcy w niskiej temperaturze, następnie butelkowany i dojrzewający kolejne 6 miesięcy w butelce. Cydr nie jest pasteryzowany, ani filtrowany.
 ALKOHOL:
5,8 % obj.

OPIS DEGUSTACYJNY

OKO: Bursztynowy z lekko złotą nutą.
NOS: Dojrzałe jabłka, cytrusy
USTA: Esencjonalny, kwasowy, orzeźwiający, o lekkiej nucie grapefruitowej

SERWOWANIE

Cydr z odmiany Chopin może być podawany jako aperitif, dobrze komponuje się z wytrawnymi naleśnikami,  jak również z czerwonymi nięsami, pieczeniami i pasztetami.
Sugerowana temperatura serwowania: 10° – 12°C.

INFORMACJE ZAKUPOWE

Cydr z odmiany Chopin dostępny jest w butelce o pojemności 0,75 l, pakowanej po 6 sztuk w kartonie.