Letni Sad jest cydrem jakościowym fermentowanym na dzikich drożdżach. Do produkcji użyliśmy wyłącznie świeżo tłoczonego soku jabłkowego z letnich odmian jabłek, bez dodatku wody, substancji słodzących, czy dwutlenku węgla.
ODMIANY:
Piros
TECHNOLOGIA:
Cydr produkowany metodą powolnej fermentacji (ok. 3 miesięcy) przy użyciu naturalnych dzikich drożdży występujących na skórkach jabłek. Po butelkowaniu refermentowany w butelce i dojrzewający ok. 3 miesięcy. Cydr nie jest pasteryzowany, ani filtrowany
ALKOHOL:
5,2% obj.
OPIS DEGUSTACYJNY
OKO:
Słomkowy z lekko złotą nutą.
NOS:
Świeże jabłka, aromat kwiatów lilii
USTA:
Wytrawny, owocowy, o delikatnej kwasowości i goryczce
SERWOWANIE
Letni Sad może być podawany jako aperitif, dobrze komponuje się z potrawami mięsnymi oraz daniami kuchni orientalnej. Sugerowana temperatura serwowania: 10° – 12°C.
INFORMACJE ZAKUPOWE
Letni Sad dostępny jest w butelce o pojemności 0,5 l, pakowanej po 20 sztuk w kartonie.