RENETA ANANASOWA 0,33 L

WYTRAWNY I NATURALNIE MUSUJĄCY

Reneta Ananasowa jest cydrem jednoodmianowym, produkowanym według tradycyjnych metod, stosowanych również przy produkcji musujących win gronowych. Do produkcji użyliśmy wyłącznie świeżo tłoczonego soku jabłkowego, z jabłek odmiany Reneta Ananasowa, bez dodatku wody, substancji słodzących, czy dwutlenku węgla.
..
ODMIANA: Reneta Ananasowa.
TECHNOLOGIA: Cydr produkowany metodą powolnej fermentacji (ok. 3 miesięcy) w niskiej temperaturze. Po butelkowaniu refermentowany w butelce i dojrzewający ok. 6 miesięcy. Cydr nie jest pasteryzowany, ani filtrowany.
ALKOHOL: 7% obj. alk​

OPIS DEGUSTACYJNY

..
OKO: Bursztyn ze złotymi refleksami.
NOS: Pieczone jabłko, palony cukier, owocowa soczystość i intensywność.
USTA: Esencjonalny, lekka kwasowość z nutą cukru resztkowego.
SERWOWANIE

Reneta Ananasowa może być podawana jako aperitif, również dobrze komponuje się z daniami mięsnymi, w szczególności z drobiem.
Sugerowana temperatura serwowania: 10° – 12°C.

NAGRODY
  • Brązowy medal – Enoexpo 2017, Kraków, Polska
  • Srebrny medal – Royal Bath & West International Cider 2018, Somerset, Anglia
INFORMACJE ZAKUPOWE

Reneta Anansowa dostępna jest w butelce o pojemności 0,33 l, pakowanej po 20 sztuk w kartonie.