. | . |
---|---|
CULTIVAR: | Boskoop, Starking, Pinova, Rajka. |
TECHNOLOGY: | Cydr produkowany metodą powolnej fermentacji (ok. 3 miesięcy) w niskiej temperaturze. Następnie chmielony „na zimno” odmianami Citra, Mozaik i Oktawia. Po butelkowaniu refermentowany w butelce i dojrzewający ok. 3 miesięcy. Cydr nie jest pasteryzowany, ani filtrowany |
ALCOHOL: | 7,0% obj. alk |
. | . |
---|---|
EYE: | Straw-yellow, slightly cloudy. |
NOSE: | Intensive apple skin, citruses, pip, bitterness and hop notes. |
MOUTH: | Kwasowość świeżych jabłek zrównoważona chmielową goryczą |
Chmielony Sad (Hopped Orchard) is a very universal cider which - similarly to beer - goes well almost with every dish and is also perfect as an aperitif.
Recommended serving temperature: 10° – 12°C.
Chmielony Sad (Hopped Orchard) is available in 0.5 l bottles, packed 20 items per box.