. | . |
---|---|
ODMIANA: | Dominująca: Delbard |
TECHNOLOGIA: | Sweet Oakprodukowanyjestmetodą bardzo powolnej fermentacji (od 9 do 12 miesięcy) wymrażanego soku jabłkowego. Następnie jest leżakowany w beczkach z dębu kalifornijskiego po Burbonie. Po butelkowaniu i zamknięciu naturalnym korkiem dojrzewa ok. 3 miesięcy. Seet Oak nie jest pasteryzowany |
ALKOHOL: | Od 13,4% obj. alk |
. | . |
---|---|
OKO: | Barwa bursztynowo-karmelowa |
NOS: | Wanilia, kokos, cynamon, gałka muszkatołowa |
USTA: | Jabłkowa kwasowość przełamana słodkimi nutami wanilii, karmelu |
Seet Oak sprawdzi się zarówno jako aperitif, jak i towarzysz dań głównych: pasztetów, wędzonych serów, pierogów, czy pieczonych mięs.
Sweet Oak nadaje się do długoletniego przechowywania, nawet do kilkunastu lat. Sugerowana temperatura serwowania: 12°C.
Seet Oak dostępny jest w butelce o pojemności 0,5 l, pakowanej po 11 sztuk w kartonie.