ANTONÓWKA 0,5 L

WYTRAWNY I NATURALNIE MUSUJĄCY

Antonówka jest cydrem jednoodmianowym, produkowanym według tradycyjnych metod, stosowanych również przy produkcji musujących win gronowych. Do produkcji użyliśmy wyłącznie świeżo tłoczonego soku jabłkowego, z jabłek odmiany Antonówka, bez dodatku wody, substancji słodzących, czy dwutlenku węgla.
..
ODMIANA: Antonówka
TECHNOLOGIA: Cydr produkowany metodą powolnej fermentacji (ok. 3 miesięcy) w niskiej temperaturze. Po butelkowaniu refermentowany w butelce i dojrzewający ok. 3 miesięcy. Cydr nie jest pasteryzowany, ani filtrowany
ALKOHOL: 6,2% obj. alk​

OPIS DEGUSTACYJNY

..
OKO: Złoty kolor lekko przełamany pomarańczą
NOS: Orzeźwienie, brzoskwinia, morele, delikatne korzenie
USTA: Wytrawność, intensywna kwasowość, owoce z lekkimi korzeniami
SERWOWANIE

Antonówka może być podawana jako aperitif, dobrze komponuje się z daniami rybnymi i owocami morza.
Sugerowana temperatura serwowania: 10° – 12°C.

NAGRODY
  • Brązowy medal – Royal Bath & West International Cider 2019, Somerset, Anglia
INFORMACJE ZAKUPOWE

Antonówka dostępna jest w butelce o pojemności 0,5 l, pakowanej po 20 sztuk w kartonie.