CZARNY SAD 0,5 L

DRY AND NATURALLY SPARKLING

Czarny Sad to napój alkoholowy powstały poprzez fermentację soku jabłkowego na skórkach i pestkach z czarnej maliny. Do produkcji użyliśmy świeżo tłoczonego soku jabłkowego oraz pestek i skórek z czarnej maliny, bez dodatku wody, substancji słodzących, czy dwutlenku węgla

..
CULTIVAR: Boskoop, Pinova, Rajka, Chopin
TECHNOLOGY: Produkowany metodą powolnej fermentacji (ok. 3 miesięcy) w niskiej temperaturze. Po butelkowaniu refermentowany w butelce i dojrzewający ok. 3 miesięcy. Nie jest pasteryzowany, ani filtrowany.
ALCOHOL: 7.2% alc/vol

TASTING DESCRIPTION

..
EYE: Pastelowa czerwień
NOSE: Cytrusy, jabłka, owoce leśne
MOUTH: Orzeźwiająca kwasowość, świeże jabłka, borówki, pestkowa goryczka
SERVING

Czarny Sad może być podawany jako aperitif, dobrze komponuje się z sałatkami i lekkimi daniami warzywnymi oraz drobiem.
Sugerowana temperatura serwowania: 8° – 10°C.

AWARDS

Brązowy medal – International Wine & Spirit Competition 2021, Londyn, Anglia

SHOPPING INFORMATION

Czarny Sad dostępny jest w butelce o pojemności 0,5 l, pakowanej po 20 sztuk w kartonie.